«تجهیزات فروشگاهی ایران»- تجهیزات فروشگاهی شرکت ریتیل ایران،به دنبال نکاتی که در مورد اِلمانهای طراحی و چیدمان فضای رستوران در قسمت اول و دوم این مطلب مورد بررسی قرار دادیم، در این شماره به موارد دیگری میپردازیم.
آشپزخانه: فضای آشپزخانهی رستوران باید به اندازهای بزرگ باشد که هم برای لوازم و تجهیزات جای کافی موجود باشد و هم پرسنل و کارکنان بتوانند به راحتی در آن فعالیت کنند و از لحاظ فضا در مضیقه نباشند. این لوازم و تجهیزات شاملِ اجاقها، فرها، سرخکنها، کبابپزها، ماشین ظرفشویی، سینکها و قفسهها هستند. لازم است که در کنار محل نگهداری مواد غذایی خشک، فضایی برای آمادهسازی و شستشوی آنها در نظر گرفته شود. فضای آشپزخانه باید به حدی باشد که به تحقق اهداف رستوران کمک کند. پرسنل باید بتوانند در اوج استرس فضای آشپزخانه که همه در حال دویدن و تلاش هستند، بدون سختی و تنش بتوانند از میان لوازم و تجهیزات رفتوآمد داشته باشند و احساس راحتی کنند.
فضای ذخیره و نگهداری از مواد غذایی: به گزارش ریتیل ایران برای نگهداری و ذخیرهی مواد غذایی باید فضای کافی وجود داشته باشد. این فضا شامل یخچال سردخانهای، فریزر سردخانهای بزرگ، و فضایی با قفسهها و کابینتهای کافی برای ذخیره مواد غذایی خشک است. بهترین سرمایهگذاری برای موفقیت یک رستوران، تهیهی یخچال و فریزر مجهز و جادار است، زیرا فساد مواد غذایی و خسارات سنگین به رستورانها به دلیلِ نبودِ سیستم نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی، بسیار رایج است. فضای نگهداری از مواد اولیه باید در گوشهای از فضای آشپزخانه و نزدیک به یکی از دیوارهایی باشد که از لوازم و تجهیزات و رفتوآمدهای پرسنل به دور باشد و البته نزدیک به دفتر مدیر رستوران. به این ترتیب احتمال دستبرد به مواد اولیه کاهش مییابد.
دفتر مدیر: دفتر مدیر رستوران باید تا حد امکان کوچک باشد، و در عین حال در محلی قرار داشته باشد که مدیر از آنجا بتواند همهی امور را تحت مدیریت و کنترل و نظارت خود داشته باشد. بهتر است دفتر مدیر رستوران در محلی امن، و به دور از سالن غذاخوری، محل کار و استراحت پرسنل و خدمتکاران، و به دور از هیاهوی آشپزخانه قرار بگیرد.
در قسمت چهارم این مطلب، به جزئیات بیشتری از ویژگیهای رستوران موفق خواهیم پرداخت.