تجهیزات فروشگاهی ایران

پایگاه اطلاع رسانی تجهیزات، لوازم، ابزار فروشگاهی، سوپرمارکتی، مال، قاب، چرخ، ترولی خرید، لوله هدایت، شلف لیبل، اکسسوری، یراق آلات، زنجیره ای، اتیکت تخفیف، قیمت، هنگر، هوک، آویزهای سقفی، محافظ و گارد، استراکچرهای ایران.

تجهیزات فروشگاهی ایران

پایگاه اطلاع رسانی تجهیزات، لوازم، ابزار فروشگاهی، سوپرمارکتی، مال، قاب، چرخ، ترولی خرید، لوله هدایت، شلف لیبل، اکسسوری، یراق آلات، زنجیره ای، اتیکت تخفیف، قیمت، هنگر، هوک، آویزهای سقفی، محافظ و گارد، استراکچرهای ایران.

تکنیک های دیداری بازاریابی و فروش در فروشگاه ها

«تجهیزات فروشگاهی ایران»- تجهیزات فروشگاهی شرکت ریتیل ایران، تکنیک‌های دیداریِ بازاریابی و فروش در فروشگاه‌ها:
فروشگاه‌های خرده‌فروشی، چیزی بیشتر از یک مُشت کالا که در محلی در معرض فروش گذاشته شده باشند هستند. خرده‌فروش‌ها به هر دری می‌زنند که مشتریان را به داخل فروشگاه‌شان بکشانند و آنها را به خریدنِ کالاهایی که در ابتدا برنامه‌ای برای خریدشان نداشتند وادار کنند. با استفاده از تکنیک‌های بازاریابی و فروشِ دیداری می‌توانید باعث شوید که محصولات خاصی در فروشگاه‌تان بیشتر جلب توجه کنند و هم این‌که تصویر جذاب و ماندگارتری از فروشگاه‌تان در زهن مشتری ترسیم کنید.
فضاهای انتهایی فروشگاه:
کالاهای خاص خود را در فضاهای انتهایی فروشگاه، روی قفسه‌های انتهای راهروها به صورتی که رو به راهروهای اصلی فروشگاه باشند قرار دهید. این شکل از نمایش کالاها، باعث می‌شود که مشتریان حین گردش در فروشگاه، بیشتر به این کالاها توجه کنند. یکی از شیوه‌های رایج در این نوع جلب مشتری، استفاده از بازاریابی کالاهای لازم و ملزوم (تقابلی) است، یعنی این‌که کالاهایی در کنار هم در معرض دید مشتری قرار بگیرند که به هم مرتبط هستند و به فروشِ افزوده منجر می‌شوند. مثلاً این‌که بسته‌های ماکارونی را در کنار سسِ ماکارونی قرار دهیم.
بازاریابیِ خُرد:
با استفاده از این روش می‌توانید کالای خاصی را در قسمتِ بسیار پیش‌پاافتاده‌ای از قفسه‌های یک راهروی بسیار طولانی از فروشگاه‌تان به فروش برسانید و برایش بازاریابی کنید. برای این کار کافی‌ست قفسه‌ی آن بخش خاص از قفسه‌بندیِ راهرو را با رنگ، طراحی و شکل و شمایلی متفاوت و چشمگیر بسازید. مشتریانی که به‌طور گذرا در حال تماشای قفسه‌ها و کالاها هستند، با مشاهده‌ی این تغییر محسوس در قفسه‌های یکدست و یکنواختِ فروشگاه، کنجکاو شده و روی کالاهای آن قفسه‌ی متفاوت تمرکز بیشتری می‌کنند.
نمایشِ مناسبتیِ کالاها:
نوع دیگری از بازاریابی تقابلی این است که خرده‌فروش در کنار تِم‌های محبوب و در مناسبت‌های خاص اقدام به عرضه‌ی کالاها و بازاریابی برای آنها می‌کند. برای مثال، فروشنده‌ای با چیدن و عرضه‌ی کالاهایش در کنار تابلو لیگ فوتبال، برای کالاهایش محبوبیت ایجاد می‌کند. به عبارت دیگر، کاری می‌کند که با دیدن کالاهای او، تصویر لیگ فوتبال در ذهن مشتریانش تداعی شود. بعضی‌ها یک گام فراتر می‌گذارند و با بطری‌ها و ظرف‌های نوشابه، زمین فوتبال کوچکی می‌سازند و در اطراف آن، کالاهای خود را عرضه و برای آنها بازاریابی و جذب مشتری می‌کنند.
به‌کارگیریِ فناوری در جذب مشتری:
فناوری‌های نوین مانند تلویزیون‌ها و صفحات هوشمند مسطحِ درون فروشگاهی کمک بسیاری به بهبود کیفی و کمیِ بازاریابی و معرفی کالاها در فروشگاه‌ها نموده است. با استفاده از این فناوری‌ها می‌توانید علاوه بر معرفی کالاهایتان، در مورد فروش ویژه‌ی کالاهای خاص خود اطلاع‌رسانی کنید. می‌توانید پا را فراتر بگذارید و کیوسک‌ها و باجه‌هایی را در نظر بگیرید که مشتریان بتوانند، با حضور در آنها، در ارتباطی متقابل (دو سویه) با کالاها قرار بگیرند و از طریق صفحات هوشمند تبلیغاتی، در صورت نیاز بتوانند در همان محل کالای مورد نظرشان را سفارش دهند.
ترجمه و تنظیم در تحریریه ریتیل ایران
استفاده از مقاله فوق با ذکر منبع بلامانع است.
چگونه با تکنیک های نمایش کالا، فروشتان را افزایش دهید.
7 روش خلاقانه برای استفاده از یخچال‌های فروشگاهی:
سیستم‌های سردکننده‌ی مواد غذایی یا همان یخچال‌های نگهداری و عرضه‌ی کالاها به یکی از مهمترین ارکانِ تشکیل‌دهنده‌ی پروسه‌ی جذب مشتری و فروش کالا تبدیل شده‌اند. می‌دانیم که این یخچال‌ها از مواد غذاییِ فاسدشدنی تا زمانِ خرید توسط مشتری نگهداری می‌کنند و از طرف دیگر، نوشیدنی‌ها را نیز خنک و سالم نگه می‌دارند تا بلافاصله بعد از خرید توسط مشتری، قابل نوشیدن باشند. خنک‌سازیِ مواد غذایی، بخش مهمی از فرآیند کنترل کِیفی مواد غذایی و همچنین بازاریابیِ مواد غذایی را تشکیل می‌دهد. آگاهی نسبت به اهمیت این سیستم‌های سردساز به این معنی نیست که نحوه‌ی صحیحِ استفاده از آنها را هم می‌دانیم. این سردسازها، اگر به درستی به‌کار گرفته شوند، جزئی انکارناپذیر از استراتژیِ حساب‌شده‌ی کنترل کِیفیت کالا را تشکیل می‌دهند، که از انواع سردسازهای بکاررفته در این پروسه می‌توان به یخچال‌های جادار (که مشتری می‌تواند وارد آنها شود)، فریزرهای سردکننده فوری (که مواد غذایی فاسدشدنی را در معرض دمای انجماد قرار میدهند و منجمد میکنند یا در تماس مستقیم با نیروژن مایع قرار میدهند و تا دمای 196 درجه زیر صفر پایین می آورند و به انجماد می رسانند)، و یخچال‌های نگهداری کوتاه‌مدت برای نگهداری مواد غذایی آمادهء پخت اشاره نمود. یخچال یا سردساز فروشگاهی، باید به تنهایی بارِ سنگین نگهداری از مواد غذایی و بازاریابی و جذب مشتری و عرضه‌ی سهل‌الوصولِ کالاها را در فروشگاه/ سوپرمارکت به دوش بکشد. بنابراین لازم است که به‌لحاظ فنی در وضعیت سالم و مناسبی باشند. بنابراین در صورتی که یخچال یا سیستم سردساز فروشگاهی، به‌درستی کار نمی‌کند، یا باید دور انداخته شود و یا باید کارکرد جدیدی برای آن تعریف شود. به هر حال برای استفاده بهینه و حداکثری از چنین سیستم‌هایی، باید به چند نکته دقت کرد که در اینجا قصد داریم به هفت مورد آن اشاره کنیم.
انتخاب یخچال یا سیستم سرساز مناسب:
قبل از اینکه در مورد نحوه‌ی استفاده از این سیستم‌ها صحبت کنیم، لازم است بدانیم که اصلاً چه یخچال یا سردسازی را باید خریداری کنیم.
انواع یخچال عرضه‌ی کالا در فروشگاه:
کسانی که در حوزه‌ی نگهداری و سلامت غذا فعال هستند، شرایط خاصی را برای این نوع سیستم‌های سردساز فروشگاهی (با کاربری تجاری) تعریف می‌کنند. از دید این کارشناسان، انواع مختلفی از یخچال‌ها را می‌توان طبقه‌بندی کرد، اما از نگاه مشتری، فقط دو نوع یخچال وجود دارد: یخچال نگهداری و عرضه‌ی مواد غذایی و یخچال نگهداری و عرضه‌ی نوشیدنی‌ها.
یخچال‌های عرضه‌ی مواد غذایی:
هدف از این سیستم‌ها، جلوگیری از فساد مواد غذایی در مدت زمانی است که در معرض دید مشتری در فروشگاه قرار دارند. صرف نظر از اینکه این یخچال‌ها بزرگ هستند یا کوچک، باز (بدون در) هستند  یا بسته (در دار)، یک چیز در همه‌ی آنها مشترک است: غذایی که در آنها قرار داده می‌شود، فاسدشدنی است. بنابراین اگر این یخچال‌ها نتوانند دمای مواد غذایی را پایین‌تر از حد مشخصی نگه ندارند، مشتری‌ها دچار مسمومیت غذایی خواهند شد. این سیستم‌ها برای سرد نگه داشتن مواد غذایی بکار می‌روند، نه سرد کردنِ آنها.
یخچال‌های عرضه‌ی نوشیدنی:
نوشابه، دلستر و نوشیدنی‌هایی از این قبیل که فاسدشدنی نیستند، فقط به منظور خنک بودن و افزایش لذت مشتری از نوشیدن آنها در یخچال نگهداری می‌شوند. بنابراین دمای دقیق نگهداری آنها و این‌که دیر فروش بروند یا زود، چندان تفاوتی ندارد.
نکاتی که هنگام انتخاب یخچال باید در نظر گرفت.
هنگام انتخاب یخچال برای فروشگاه، باید به چند نکته توجه نمود:
    اندازه‌ی این یخچال یا سیستم سردساز چقدر باید باشد
    آیا یخچال باز (بدون درب و محفظه) نیاز است یا یخچال بسته (درب دار یا دارای محفظه)
    آیا قرار است مشتری بدون نیاز به کمک پرسنل فروشگاه، درب یخچال را باز کند و به مواد غذایی داخل آن دسترسی پیدا کند؟
    میزان عایق‌بندی و نفوذناپذیری یخچال و رنگ و مدل آن هم باید مد نظر قرار گیرد.
اندازه‌ی یخچال:
هنگام خرید یخچال، باید به نکته توجه کرد: اول این‌که قرار است چه نوع مواد غذایی و به چه میزان در آن قرار گیرد، و دوم اینکه این یخچال قرار است در چه نقطه‌ای از فروشگاه و در چه مقدار فضا قرار بگیرد. واضح است که این فضا، نه باید خیلی کوچک باشد و نه خیلی بزرگتر از سایز یخچال، ضمن اینکه باید به پریز برق نزدیک باشد و از منابع گرمازا فاصله داشته باشد.
یخچال نباید آنقدر کوچک باشد که مواد غذایی داخل آن زود خالی شوند و نیاز به پُر کردنِ زود به زود فضای داخل آن باشد، و نه آنقدر بزرگ باشد که مواد غذایی داخل آن قبل از فروش رفتن، فاسد شوند. در ضمن، داخل یخچال نباید آنقدر با مواد غذایی انباشته شود که فضایی برای جریان یافتن هوای سرد باقی نماند.
یخچال‌های بسته و باز:
یخچال‌هایی که محفظه‌ی بسته و درب دارند کارآیی بیشتری نسبت به یخچال‌های بدون درب و محفظه دارند. مزیت یخچال‌های باز این است که مشتری راحت‌تر به کالا دسترسی دارد و کالا بیشتر فروش می‌رود، اما ممکن است نتواند مواد غذایی را به میزان مناسب خنک نگه دارد و از فساد آن جلوگیری کند. شاید بهتر باشد که از یخچال‌های باز برای سرد کردنِ نوشیدنی‌ها استفاده شود. استفاده از این یخچال‌ها برای سرد کردن مواد غذایی فاسدشدنی، ممکن است به لحاظ مصرف انرژی مقرون‌به‌صرفه و کاربردی نباشد.
یخچال‌های بدون نیاز به متصدی و نیازمند متصدی:
بسیاری از یخچال‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که خوش‌دست باشند و مشتری به‌راحتی بتواند با آنها کار کند و به کالاها دسترسی پیدا کند. البته یخچال‌هایی که برای استفاده از آنها، به کمکِ متصدیِ فروشگاه نیاز است مزایایی دارند. شاید نیاز باشد که کالاهای داخلِ این نوع یخچال‌ها ابتدا تکه‌تکه شوند یا به طریقِ خاص یا با شرایط خاصی به مشتری ارائه شوند. یخچال‌هایی که نیاز به کمک متصدی ندارند، مواد غذایی را برای کودکان و کسانی که نباید به آنها دست بزنند سهل‌الوصول می‌سازند. علاوه بر این، یخچال‌های بی‌نیاز از مشارکت متصدی، برای نوشیدنی‌ها و مواد غذایی بسته‌بندی شده مناسب هستند تا اگر مشتری کالا را از یخچال خارج کرد ولی از خرید آن منصرف شد، مواد غذایی داخل آن آلوده نشوند.
7 کاربری خلاقانه از یخچال‌های عرضه‌ی کالا:
صاحبان فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها به این نکته توجه می‌کنند که با قرار دادن یخچال‌ها و سردسازهایشان در چه محل‌هایی از محوطه فروشگاه و با چه نوع کاربری از آن‌ها می‌توانند کالاها را به شکل بهتری عرضه کنند و فروش را بالا ببرند.
حتی یخچال‌هایی که کارآیی خود را از دست داده‌اند هم می‌توانند به صورت‌های دیگری مورد استفاده قرار بگیرند.
در نظر گرفتنِ محل مناسب برای یخچال فروشگاه:
از دید بازاریابی، این‌که یخچال‌های فروشگاه کجا قرار بگیرند، به همان اندازه‌ی نوع این یخچال‌ها اهمیت دارد. در این مورد، سه استراتژی وجود دارد: ترغیب مشتری به خریدِ تکانشی (خرید ناگهانی و بدون برنامه‌ی قبلی)، ایجاد حس تازگی در ذهن مشتری، شناخته‌شده ماندن در ذهن مشتری
ترغیب مشتری به خرید تکانشی:
یخچال‌های پر از نوشیدنی‌های رنگارنگ در کنار صندوق فروشگاه، برای مشتریانی که در صف ایستاده‌اند تا هزینه‌ی خریدهایشان را بپردازند، می‌تواند آنها را به خرید تکانشی (بدون برنامه‌ی قبلی) وادار کند.
نوشیدنی‌های خنکی که در روزهای گرم تابستان در کنار درب فروشگاه قرار داده می‌شوند، هم می‌توانند مشتریان بسیاری را به خرید تکانشی وادار کنند.
ایجاد حس تازگی:
بسیاری از نمایش و عرضه‌ی فصلیِ کالاهای خاص و تنوع دادن در تبلیغات، می‌تواند حس تازگی و جدید بودن را در ذهن مشتری تداعی کند. یخچال‌های عرضه‌ی کالاها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به‌جای اینکه همیشه یک یخچال را در گوشه‌ای از فروشگاه‌تان قرار دهید و آن را با کالاهای تکراری انباشته کنید، سعی کنید یخچال‌های کوچک‌تری تهیه کنید و آنها را در نقاط متنوعی از فروشگاه‌تان قرار دهید و این حس تازگی و تنوع‌طلبیِ مشتریان را ارضا کنید.
شناخته‌شده ماندن در ذهن مشتری:
شناخته‌شده و تکراری بودن، مخالفِ ایجاد حس تازگی در مشتری‌ست، اما به همان اندازه جذاب است. مواد غذاییِ پرمصرف یا پرطرفداری که به‌عنوان مواد غذاییِ همیشگیِ مشتریان بطور مرتب خریداری می‌شوند، نیازی به بازاریابی و ابزارهای آنچنانیِ جذب مشتری ندارند، و مشتریان می‌دانند که این کالاها کجای فروشگاه قرار دارند و مستقیم به آن طرفِ فروشگاه می‌روند و آنها را برمی‌دارند. برای این نوع کالاها، یخچال‌های ثابت، گزینه‌ی مناسبی هستند، چون شناخته‌شده بودنِ محل نگهداریِ این نوع مواد غذایی مساوی‌ست به دسترسی آسان به کالاها برای مشتری و بالا رفتن فروشِ آنها.
یخچال‌هایی در فضای پشتِ فروشگاه:
یخچال‌های عرضه‌ی کالا، برای جذب مشتری ساخته و طراحی می‌شوند، اما این تنها دلیل برای استفاده از این یخچال‌ها نیست. بسیاری از این سیستم‌های سردساز می‌توانند در فضاهای پشت فروشگاه کاربری بسیار خوبی را ارائه دهند.
 از یخچال‌های دارای محفظه‌ی درب‌دار (بسته) برای ذخیره‌ی مواد غذایی استفاده کنید.
این نوع یخچال‌ها فضای زیادی را برای نگهداری و دسترسیِ آسان به مواد غذایی را فراهم می‌کنند و دستِ دوم و کارکرده‌ی آنها را می‌توان با قیمت بسیار مناسبی خریداری کرد. حتی یخچال‌هایی که دیگر برای نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی قابل استفاده نیستند، برای مصارف دیگر قابل استفاده‌اند. می‌توان از این یخچال‌های فروشگاهی در خانه‌ها برای نگهداری کوتاه‌مدت از مواد غذایی مثلاً قبل از مراسم‌ها استفاده کرد که تا زمان سِرو شدن غذاها، فسادی در آنها اتفاق نیفتد. کسب و کارها و رستوران‌های کوچکی که نیاز دارند سبزیجات و مواد اولیه‌ی غیر خوراکی خود را سالم نگه دارند می‌توانند از این یخچال‌ها استفاده کنند.
 از یخچال‌های بدون محفظه (باز) برای مواد غذاییِ آماده‌ی طبخ استفاده کنید:
یخچال‌هایی وجود دارند که برای نگهداری از مواد غذاییِ فاسدشونده‌ی آماده‌ی طبخ در رستوران‌ها و محیط‌های مشابه طراحی و ساخته می‌شوند. رستوران‌ها و کسب و کارهای کوچک می‌توانند تا زمانی که تجهیزات حرفه‌ای‌تری تهیه نکرده‌اند، از این نوع یخچال‌ها استفاده‌های فراوانی داشته باشند.
کاربری‌های نامتعارف از یخچال‌های فروشگاهی:
دو کاربرد دیگر علاوه بر 5 مورد بالا برای این یخچال‌ها ذکر شده است، به‌ویژه هنگامی که این سیستم‌ها، خاصیت سردکنندگیِ ضعیف یا نزدیک به صفر دارند. یکی جنبه‌ی هنریِ استفاده از این یخچال‌هاست، و دیگری بکار بردن آنها به عنوان فضایی قفسه‌بندی شده برای نگهداری کتاب و گل و گیاه و …! از آنجایی که این دو کاربرد، به بحث ما مربوط نمی‌شود، از توضیح بیشتر در مورد آنها خودداری می‌کنیم.
ترجمه و تنظیم در تحریریه ایران ریتیل:
حق استفاده از مقاله فوق با ذکر منبع بلامانع است.
آرایش، چیدمان و لوازم فروشگاهی
آرایش، چیدمان و لوازم فروشگاه:
چیدمان و آرایش قفسه‌ها و کالاها در فروشگاه‌تان و لوازم و اثاثیه‌ای که به‌کار می‌برید، در واقع فضایی تبلیغاتی خاصی را فراهم می‌کند که در آنجا می‌توانید اهمیت و ویژگی‌های برجسته‌ای به محصولات و کالاهایتان بدهید و با مشتریان‌تان از نزدیک در ارتباط و تعامل قرار بگیرید. طراحی مناسب فروشگاه مساوی‌ست با جذب مشتری بیشتر و فروش بالاتر، یعنی سودآوری بالاتر.
نوع کالا و اجناسی که قرار است در فروشگاه‌تان در معرض فروش بگذارید تعیین‌کننده‌ی نوع دکوراسیون، آرایش و طراحیِ داخلیِ فروشگاه‌تان است. نکات زیر به شما کمک می‌کنند تا مناسب‌ترین دکوراسیون و طراحی را برگزینید و بیشترین بهره‌برداری را از قفسه‌ها، لوازم، نورپردازی‌ها و باکس‌ها (کابینت‌ها) داشته باشید.
 انتخاب آرایش و چیدمانِ فروشگاهی:
چیدمان و محل قرارگیری قفسه‌هایتان باید به شکلی باشد که جریانِ رفت و آمدِ مشتریان در داخل فروشگاه بسیار روان و بی‌دردسر اتفاق بیفتد. موارد زیر، الگوهای پیشنهادی برای چیدمان قفسه‌ها هستند:
    آرایشِ شبکه‌ای: در این حالت، دیوارهای بیرونی در بر گیرنده‌ی شبکه‌ی چیدمان مربعی‌شکل قفسه‌ها هستند.
    آرایش هندسی: در این حالت، قفسه‌ها در ردیف‌هایی با زوایای نامنظم قرار می‌گیرند تا مشتریان را سورپرایز کنند و اشتیاق بیشتری برای جستجو میان ردیف‌های قفسه‌ها در آنها ایجاد کنند.
    آرایش ضربدری: در این حالت، ردیف‌های قفسه‌ها به صورت ضربدری قرار می‌گیرند تا هم گردش مشتریان در میان قفسه‌ها بهبود پیدا کند، هم مشتریان اشتیاق بیشتری برای گردش داشته باشند و هم دامنه‌ی دید مشتریان و صندوق‌ها وسیع‌تر شود.
    آرایش زاویه‌دار: در این حالت، ردیف‌های قفسه‌ها به‌صورت زاویه‌دار چیده می‌شوند تا هم جریان رفت و آمد مشتریان تسهیل شود و هم فضای بازتری برای عرضه‌ی کالاهای خرده‌فروشی مهیا شود.
 چیدمان و حجم قفسه‌ها را متناسب با بودجه‌تان انتخاب کنید و در آن، بازار هدف‌تان و نوع کالایی را که قرار است عرضه کنید مد نظر قرار دهید. برای مثال:
    در انتخاب چیدمان، ببینید کدام‌یک برای فروشگاه‌تان کارآمدی و تأثیر بیشتری دارد و اینکه اگر قرار است کالاهای مصرفی و خواروبار و مواد غذایی آماده بفروشید، سهولت رفت و آمد مشتریان را نیز مد نظر قرار دهید.
    اگر کالاهای گران‌قیمت یا رده‌بالا مثل جواهرات و هدایای لوکس می‌فروشید، سعی کنید به لحاظ تصویری و بصری روی مشتری تأثیر بگذارید و به نحوی قفسه‌ها را بچینید که مشتریان بتوانند به‌راحتی کالاها را تماشا کنند.
    جا و وسیله‌ای که برای نمایش و عرضه‌ی کالاهایتان مورد استفاده قرار می‌دهید همان جا و وسیله‌ای باشد که برای نگهداری و ذخیره‌ی آنها استفاده می‌کنید. مثلاً پالِت نگهداری و جابجاییِ کالاها را جلوی دید مشتری بگذارید و به انبار پشت فروشگاه نبرید.
  انتخاب اثاثیه و نورپردازی مناسب فروشگاهی
اثاثیه و لوازم فروشگاه‌تان را متناسب با کالاهایی که قرار است بفروشید انتخاب کنید. برای مثال:
    قفسه‌های شیشه‌ای و نشکن برای نمایش کالاهای گران‌قیمت و لوکس و باکیفیت
    قفسه‌های چوبی برای عرضه و نمایش کالاهای سنتی، کلاسیک، فانتزی و …
    قفسه‌های پلاستیکی یا فلزی برای نمایش کالاهای چندمنظوره
 از اثاثیه‌ها، قفسه‌ها و نورپردازی برای جلوه و جذابیت بخشیدن به کالاهایتان استفاده کنید. برای مثال:
    مثلا از نورپردازی‌های متمرکز و جلب‌توجه‌کننده و قفسه‌هایی با صفحه‌ی محافظ شیشه‌ایِ جلو استفاده کنید، که هم جذابیت بیشتری به کالاها ببخشید و هم ارزش و اهمیت آنها را بالا ببرید، به‌ویژه در مورد کالاهای لوکس و گران‌قیمت
    قفسه‌هایتان را جادار و با فاصله اما در ارتفاع یکسان قرار دهید تا تصویری متقارن از آنها در ذهن مشتری ایجاد شود و بتواند بدون آشفتگی ذهنی و دقت بیش از اندازه، به راحتی کالاهای هر ردیف را پیگیری و مشاهده کند.
    اثاثیه و قفسه‌های شما باید متناسب با بازار هدف باشد، مثلا اگر کالاهای ویژه کودکان را می فروشید، باید قفسه‌ها را در حد ارتفاع دیدِ کودکان قرار دهید، نه والدین آنها!
 بررسی کارکردِ چیدمانِ اثاثیه‌ی فروشگاهی:
مطمئن شوید که دکوراسیون و طراحی داخلی فروشگاه‌تان به نیازهای مشتریان‌تان و انتظاراتی که از فروشگاه‌تان دارید پاسخ می‌دهد. برای مثال:
    فضای فروشگاه‌تان را تر و تمیز و مرتب و منظم نگه دارید. قفسه‌ها را به هم نریزید و آنها را با اجناس زیاد و به‌هم‌ریخته، شلوغ و انباشته نکنید.
    اثاثیه و قفسه‌های فروشگاه‌تان را هر از گاهی تغییر دهید و تنوع ایجاد کنید و مرتب‌شان کنید. جای کالاهایتان را هم عوض کنید و در صورت نیاز آنها را با کالاهای جدید جایگزین کنید. با این کار، فروشگاه‌تان همیشه مرتب می‌ماند.
    قفسه‌ها را به شکلی قرار دهید که از صندوق‌ها بتوان به راحتی کالاها را دید و به این طریق از سرقتِ احتمالیِ اجناس جلوگیری نمود.
    کف زمین فروشگاه‌تان اگر لیز و سُر است، با پوشش‌های خاص از سُر خوردن و افتادنِ مشتریان جلوگیری کنید.
    برای کسانی که به هر شکل به مشکلات و معلولیت‌های جسمانی مبتلا هستند یا کالسکه‌ی نوزاد به همراه دارند می‌توانید سطوح شیبدار، ریل‌ها و دستگیره‌هایی برای گرفتن و راه رفتن، بالابرها، راهروهای عریض بین قفسه‌ها و سیستم‌های تکرار صدا برای کسانی که مشکل در حرف زدن دارند را در نظر بگیرید. فروشگاه باید بتواند شرایط خرید را برای همه‌ی اقشار جامعه تسهیل کند.
 ترجمه و تنظیم در تحریریه ریتیل ایران:
استفاده از مقاله فوق، با ذکر منبع بلامانع است.
چگونه برای کسب و کار خود محتوای کاربردی خلق کنیم؟
چگونه برای کسب و کار خود محتوای کاربردی خلق کنیم؟
 محتوای کاربردی برای کسب و کار
بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها نسبت به اهمیت خلق محتوای دست اول و جدید برای وب‌سایت‌شان آگاه هستند و از این کار، بهبود فروش و خدمات‌رسانی به مشتریان و افزایش آگاهی در مورد برندشان را دنبال می‌کنند. اما همه صاحبان این کسب‌وکارها اطلاع ندارند که برای خلق محتوا به یک راهبرد سنجیده و سازمان‌یافته نیاز است.
قبل از صرف زمان ارزشمند و پول زیاد برای خلق محتوا، ابتدا باید موارد متعددی را سنجید که برخی از آنها عبارت است از: مخاطبان، نحوه دسترسی، اهداف، زمان‌بندی و ارائه. در این مقاله پنج گام اساسی و ضروری را آورده‌ایم که با طی آنها می‌توانید مطمئن شوید، محتوای جدید به گونه‌ای سازمان‌یافته در زمان درست به دست مخاطبان درست می‌رسد تا از این طریق بتوانید اثربخشی اقدامات خود را حداکثر و اهدافتان را محقق کنید.
1. هدفتان را تعریف کنید.
بازاریابی محتوا می‌تواند بازگشت سرمایه بالایی داشته باشد؛ اما برای اینکه اتفاق بیفتد باید برایش زمان کافی صرف کنید. برای اینکه از زمان به درستی بهره ببرید، ضروری است هدف پایانی را از ابتدا در ذهن داشته باشید. قبل از شروع، هدفی را که از بازاریابی محتوا دنبال می‌کنید برای خودتان روشن کنید. اهدافی که به‌طور معمول از بازاریابی محتوا دنبال می‌شود عبارت است از:
• آگاهی‌بخشی در خصوص برند
• جذب مشتریان
• تبدیل بازدیدکنندگان به خریداران
• خدمات‌رسانی به مشتریان
• ترغیب مشتریان به خرید اضافی
• جذب مشترکان (افرادی که خبرنامه شما را دریافت می‌کنند)
بسته به سناریویی که تدارک دیده‌اید، هر یک از این اهداف می‌تواند برای شما مناسب باشند. شاید شما بخواهید آگاهی در مورد برندتان را افزایش دهید یا جایگاهتان را در نتایج به دست آمده از موتورهای جست‌وجوی وب بهبود ببخشید یا صرفا بخواهید مشتریان بیشتری را به محصولات خودتان جذب کنید. هدفتان هرچه هست از ابتدا روی آن متمرکز شوید و از این طریق شانس به مراتب بیشتری خواهید داشت تا محتوایی تولید کنید که چرخ کسب‌وکارتان را بچرخاند.
وقتی کسی اجازه می‌دهد که برایش ایمیل تبلیغاتی بفرستید، در واقع به شما مجوز می‌دهد تا محصولاتتان را به او عرضه کنید. بازاریابی ایمیلی هدفمند می‌تواند این امکان را به شما بدهد که روابط فردی با مشتریان را بهبود ببخشید؛ امکانی که هیچ‌یک از کانال‌های بازاریابی دیگر در اختیارتان نمی‌گذارند. گام اول این است که مشترک پیدا کنید سپس در طول زمان با ارسال ایمیل‌های شخصی‌سازی شده، آن مشترکان را تبدیل به خریداران پر و پا قرص کنید. موسسه بازاریابی محتوا (CMI) در سال 2008 اعلام کرد افرادی که در خبرنامه ایمیلی آنها مشترک بودند نسبت به سایرینی که مشترک نبودند سه برابر سریع‌تر به مشتریان آنها تبدیل شدند.
برای اینکه بتوانید یک پایگاه اشتراک ایمیلی ایجاد کنید، ابتدا نیاز دارید در ازای دریافت یک آدرس ایمیل مشترک جدید، چیزی ارزشمند را در وب‌سایتتان عرضه کنید. افراد کمی به خاطر اینکه ایمیلشان در لیست خبرنامه قرار گرفته قید چک کردن ایمیلشان را می‌زنند، اما در عوض افراد زیادی در ازای دریافت یک محتوای برتر، نظیر کتاب الکترونیکی، دوره آموزشی آنلاین و سایر چیزهایی که مورد علاقه‌شان است، حاضرند به لیست خبرنامه اضافه شوند. برای اینکه مشترکان بیشتری جذب کنید، نیاز دارید از این دست محتواها را بیشتر عرضه کنید. قرار دادن یک برگه خلاصه محتویات یا راهنمای منابع در نوار جانبی وب‌سایتتان یا استفاده از فرم‌های تبلیغاتی (Pop-up) احتمالا کارتان را راه می‌اندازد، اما بهترین راهبردی که برای توسعه لیست مشترکان ایمیلی یافته‌ام، ارتقای محتوا (Content upgrade) است.
اخیرا متوجه شده‌ام تعدادی از دوستان خوشفکر من که در زمینه بازاریابی محتوا فعالیت می‌کنند، محتواهای جایزه (Bonus) در پست‌هایشان قرار می‌دهند. برایان دین (Brian Dean) که پست بی‌نظیری راجع به 200 عامل مورد استفاده توسط گوگل برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها را نوشت، یک چک‌لیست رایگان برای عوامل رتبه‌بندی وب‌سایت نیز به عنوان جایزه در پستش گذاشته بود. من همچنین متوجه شدم سایت‌هایی مانند Leadpages.net با هر بار انتشار پست، محتواهای مجانی جایزه را هم در پست‌هایشان قرار می‌دهند. آنها هر نوع محتوای جایزه‌ای را در پست‌های‌شان قرار نمی‌دادند، بلکه از محتواهایی خاص استفاده می‌کردند که به خواننده کمک کند چیزهای بیشتری از آن پست به دست آورد و سطح یادگیری‌اش را ارتقا ببخشد.
2 . گروه‌های مخاطب خود را مشخص کنید.
اگر می‌خواهید بازاریابی محتوای شما موفقیت‌آمیز باشد، باید طوری برنامه‌ریزی کنید که محتوای ارائه شده تامین‌کننده نیازها و خواسته‌های مخاطبانتان و نه خودتان باشد. این نکته بسیار مهمی است. صاحبان کسب‌وکار و بازاریابان اغلب دچار این اشتباه می‌شوند که محتوا را بر اساس سلیقه و تفکر شخصی خودشان تهیه و ارائه می‌کنند. اگر شما نیز همین رویه را در پیش بگیرید، شکستتان در حوزه بازاریابی محتوا دور از ذهن نخواهد بود. قبل از اینکه برنامه بازاریابی محتوا را آغاز کنید، ابتدا با مشخص کردن گروه‌های مخاطب، به‌طور روشن تعیین کنید که با چه گروهی می‌خواهید ارتباط برقرار کنید. بسیاری از کسب‌وکارها حداقل یک گروه مخاطب دارند، اما برخی از آنها دارای چند گروه مخاطب هستند.
محتوای مورد نیاز برای هر یک از این گروه‌ها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. برای اینکه ویژگی‌های گروه‌های مخاطب خود را تعیین کنید ابتدا نیاز است چند سوال را از مخاطبان خود بپرسید:او کیست؟به چه اطلاعاتی نیاز دارد؟ این فرد یا گروه به چه چیزهایی اهمیت می‌دهد؟ بهتر است خودتان پاسخ‌ها را حدس نزنید، بلکه از طریق مصاحبه با مخاطبان آنها را دریافت کنید. برای این فرآیند وقت بگذارید اما دنبال کمال‌گرایی نباشید، شما به آن اندازه‌ای نیاز به جزئیات دارید که بتوانید به تولید‌کنندگان محتوای خود سرنخ‌های اصلی را بدهید.
3. یک شبکه تقسیم‌بندی محتوا ایجاد کنید.
در گذشته با ارسال پیام به سوی عموم مخاطبان، به تبلیغ کسب‌وکارمان می‌پرداختیم. آن موقع این باور وجود داشت اگر به اندازه کافی پیام را بلند و رسا ارسال کنیم، بالاخره به دست تعدادی از مخاطبان خواهد رسید. هرچند این تبلیغات هنوز هم در جریان است، اما هدررفت زیادی در آن صورت می‌گیرد زیرا معمولا در زمان درست، مکان درست و قالب درستی انجام نمی‌شود. برای حصول اطمینان از ارسال محتوای درست و در زمان درست، ابتدا نیاز دارید که فرآیند خرید مشتریان و فروش‌تان را مورد مطالعه قرار دهید. باید دریابید مشتری شما در مراحل ابتدایی شناخت محصولات‌تان و در مراحل نهایی مذاکره برای خرید، به چه نوع محتوایی نیاز دارد. در هر مرحله از فرآیند خرید (و همچنین فروش) انواع متفاوتی از محتوا مورد نیاز است تا مشتری بتواند یک گام به پیش رود.
اگر شما دارای کسب‌وکار کوچکی هستید احتمالا چرخه فروش ساده‌ای مانند این دارید:
تماس‌ها: افرادی با شما تماس می‌گیرند یا شما با آنها در تماس هستید.
علایق: افرادی به محصولات شما علاقه نشان می‌دهند.
فرصت‌های معتبر: نیازی از طرف مشتریان مشخص شده و بر اساس آن برای خرید محصول شما بودجه‌ای در نظر گرفته می‌شود.
نهایی‌کنندگان: افراد محصول شما را به‌عنوان یکی از گزینه‌های نهایی در نظر می‌گیرند.
توافق زبانی: محصول شما انتخاب شده است.
چرخه فروشتان را تعریف کرده، سپس از یک شبکه تقسیم‌بندی محتوا استفاده کنید و براساس آن هر محتوا را به یک قسمت مناسب اختصاص دهید. چرا این کار اهمیت دارد؟ زیرا از اینکه در دام تولید محتوای بی‌هدف بیفتید جلوگیری می‌کند. به جای اینکه به‌طور تصادفی محتوا تولید کنید و هر موقع که فرصت شد آن را برای مخاطبان‌تان ارسال کنید، شبکه تقسیم‌بندی محتوا به شما کمک می‌کند محتوای درست را مطابق برنامه و در زمان درست برای مخاطبان‌تان ارسال کنید.
باید این را نیز ذکر کنم که هرچند ساختار شبکه به صورت خطی ترسیم می‌شود اما وقتی مخاطبان‌تان آمادگی پیشروی سریع‌تر را دارند، آنها را مجبور نکنید که حتما مطابق برنامه شما محتوا را دریافت کنند. اگر افرادی که واجد شرایط هستند و آمادگی آن را دارند که با شما به کسب‌وکار بپردازند با شما تماس گرفتند، مطالعات موردی‌تان و اطلاعات محصولات‌تان را به آنها ارائه بدهید و کار را از گام اول و با ارسال بروشورهای اولیه شروع نکنید. برخی از مشتریان حرکت شما را در چرخه تولید محتوا کند می‌کنند و برخی نیز شتاب بیشتری را خواستار هستند، پس مطمئن شوید که برای ارائه محتوا به هر دو گروه آمادگی دارید.
4. مطمئن شوید تمام محتوای تولیدی توسط شما جنبه بازخوری (Call-to-action) دارد.
محتوای اثربخش که برای کسب‌وکار شما مولد است، همواره این فرصت را در اختیار مخاطبان‌تان قرار می‌دهد که به شما بازخورد بدهند. این کار از طرق مختلف قابل انجام است، مثلا ممکن است محتوای تولید شده توسط شما را از طریق شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند، به‌روزرسانی آن را از طریق وب‌سایتتان دانلود ‌کنند، محصولات‌تان را بخرند یا هر عمل دیگری که متوجه می‌شوید محتوای شما مخاطبان را وادار به اقدام کرده است. اگر بدنه محتوای تولید شده توسط شما در خدمت هدف آن باشد، می‌تواند با مخاطبان ارتباط برقرار کرده، آنها را آموزش بدهد، الهام‌بخش‌شان باشد و برای مخاطبان شما اعتمادسازی کند. این اعتماد بعدا به شکلی به شما باز خواهد گشت، مثلا در قالب به اشتراک گذاشتن پست شما، یا قرار دادن یک کامنت در وبلاگتان یا خریدن محصولات یا خدمات‌تان. همواره به مخاطبان خود بگویید که نیاز است در گام بعدی چه کاری انجام بدهند. آنها را همراه با شبکه تقسیم‌بندی محتوای خود به پیش ببرید. در اینجا راهکارهایی برای اینکه محتوای شما جنبه بازخوردی داشته باشد و پاسخ‌های بهتری را از مخاطبان دریافت کند، آورده‌ایم:
تعهدات کوچک ایجاد کنید: در مراحل اولیه چرخه خرید اقدامات بازخوردی کوچکی ایجاد کنید مثلا: «اگر از این مطلب خوشتان آمد، آن را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.» افرادی که به تازگی با محتوای شما آشنا شده‌اند با احتمال بالاتری این اقدامات را انجام خواهند داد و همین می‌تواند آنها را به این سمت متمایل کند که در آینده تعهدات بزرگ‌تری بدهند.
سوال بپرسید: در انتهای محتوای تولید شده یک سوال بپرسید. این مخاطبان شما را تشویق خواهد کرد که به شما پاسخ بدهند.
شفاف عمل کنید: اقدامات بازخوردی خود را شفاف کنید. از زبان ساده استفاده کنید و اقدام بازخوردی که مورد درخواست‌تان هست را پررنگ جلوه دهید.
مراحل دسترسی را کوتاه کنید: تعداد فرم‌ها و صفحات ثبت‌نام را برای مخاطبان‌تان به حداقل برسانید طوری که آنها در سریع‌ترین زمان ممکن بتوانند وارد گام بعدی شوند.
5. یک تقویم سردبیری ایجاد کنید.
اگر بخواهم صرفا یک عامل را نام ببرم که می‌تواند در شکست یا موفقیت بازاریابی محتوای شما نقش داشته باشد، آن تقویم سردبیری (Editorial calendar) است. برای اینکه تلاش‌های شما به موفقیت منجر شود نیاز دارید که رویکردتان را کمتر شبیه یک بازاریاب و بیشتر شبیه یک سردبیر تنظیم کنید. به جای اتخاذ تاکتیک‌های کوتاه‌مدت، شما نیاز دارید یک راهبرد بلندمدت طراحی کنید که بر اساس آن محتوا به‌طور منظم و سر موقع ارائه شود. من از ابتدای شروع کسب‌وکارم، بازاریابی محتوا را به‌کار گرفتم و هر چند دوره‌های موفق زیادی داشتم اما بهترین نتایج را اخیرا کسب کردم.
تغییر بزرگی که اعمال کردم ثبات در عمل بود.ثبات در عمل به معنی بیشتر انجام دادن نیست. در گذشته من کمتر از الان محتوا تولید نمی‌کردم، در واقع حتی بیشتر هم تولید می‌کردم، هر چند تواتر زمانی تولید محتوایم ثبات نداشت. حالا من پایبند به یک تقویم سختگیرانه هستم، پادکست‌های من هر سه‌شنبه منتشر می‌شوند، کارتون‌هایم هر جمعه پخش می‌شوند و این تقویمی است که مخاطبان من به آن عادت کرده‌اند و آن را دنبال می‌کنند. در نظر بگیرید، آیا مجله کارآفرین (Entrepreneur) اگر به جای اینکه هر ماه چاپ شود هر از چند گاهی چاپ می‌شد، می‌توانست تا این حد مشترک و مخاطب جذب کند؟ شما نیز نیاز دارید که همین ثبات و پیوستگی را در تقویم انتشار محتوایتان رعایت کنید و تقویم سردبیری ابزاری است که به کمک آن می‌توانید این کار را انجام دهید.
حال ببینیم تقویم سردبیری دقیقا چیست؟ تقویم سردبیری چیزی بیش از تقویمی است که در آن تاریخ انتشار محتواها مشخص شده است. یک تقویم خوب تولید محتوا را با گروه مخاطبان، شبکه تقسیم‌بندی محتوا و کانال‌های رسانه‌ای که در اختیار دارید مرتبط می‌کند. گذشته از تاریخ‌ها و عناوین، تقویم سردبیری شما باید شامل موارد زیر نیز باشد:
لیست اولویت‌بندی شده: لیستی از کل محتواها. می‌تواند شامل ایده‌ها، محتواهای دریافت شده از منابع خارجی یا محتوای قدیمی باشد که می‌خواهید مجددا در شکل جدید عرضه کنید.
تولید‌کنندگان/  ویرایش‌کنندگان محتوا: هر کسی مسوول تولید و انتشار چه محتوایی است؟
کانال‌ها: لیستی از کانال‌های که قرار است محتوا در آنها منتشر شود مانند سایت یا وبلاگ‌تان، سایت Slide Share، کتاب الکترونیکی، شبکه‌های اجتماعی و ...
تاریخ‌ها: محتوا چه زمانی تولید، ویرایش و منتشر می‌شود؟
تقویم‌تان را طوری تنظیم کنید که بهترین عملکرد را برایتان داشته باشد. من خودم به شخصه استفاده از نرم‌افزارهای صفحه‌گسترده مانند اکسل (Excel) را ترجیح می‌دهم. هر چند بسته‌های نرم‌افزاری خاصی در بازار وجود دارند که کارهای بالا را به صورت کاربرپسند انجام می‌دهند، اما بهترین راه برای تنظیم تقویم سردبیری استفاده از نرم‌افزارهای صفحه‌گسترده است. من به شخصه از خدمات صفحه‌گسترده Google Drive استفاده می‌کنم تا همه اعضای تیمم به تقویم، دسترسی آنلاین داشته باشند.
با استفاده از این پنج گام می‌توانید مطمئن باشید که محتوای تولید شده توسط شما اثربخش است، در زمان درستی منتشر می‌شود و به شکل مناسبی به دست مخاطب مورد نظر می‌رسد که همین تفاوت شگرفی در میزان تحقق اهداف‌تان ایفا خواهد کرد. وقتی این فرآیند ساده را پیاده‌سازی کنید، می‌بینید که واقعا محتوای تولید شده در خدمت کسب‌وکار شما عمل خواهد کرد.


نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد