«تجهیزات فروشگاهی ایران»- تجهییزات فروشگاهی شرکت ریتیل ایران، تخفیفها، از هر نوعی که باشند، در واقع تفاوت میان قیمت واقعی و اولیهی خردهفروشیِ کالا و قیمتی است که کالا با آن به فروش میرسد. به عبارت دیگر، تخفیف تفاوت میان قیمتی است که روی برچسب یا اتیکت قیمت کالایتان درج میکنید و قیمتی که بر اساس آن، کالا را میفروشید و آن مبلغ را از مشتری دریافت میکنید. برای محاسبه درصد تخفیف، باید مبلغ کاسته شده از قیمت واقعی کالا را بر قیمت فروش آن کالا تقسیم کنید.
تخفیفهایی که میتوانید در مورد کالاهای فروشگاه خردهفروشیتان لحاظ کنید دو نوع هستند، نوع اول، نوع نوع واضح و علنیِ تخفیف است- مثل فروش فوقالعاده یا حراج. به گزارش ریتیل ایران این نوع تخفیف هنگامی اتفاق میافتد که شما نوعی حراج در فروشگاهتان راهاندازی میکنید. برای مثال همه کفشهای فروشگاهتان را با 25 درصد تخفیف عرضه میکنید یا اینکه برچسب ”یکی بخر، یکی هم با 50 درصد تخفیف بردار“ را روی کالاهایتان میزنید. در این حالت، شما با ترغیب مشتری به خرید و رساندنِ این پیام به او که خرید از شما برایش سودآور است و منفعت او را در پی دارد، در صندوق فروشگاهتان گردش مالی ایجاد میکنید.
نوع دوم تخفیف، هنگامی است که شما قیمت کالایتان را بطور همیشگی کاهش میدهید. فرض کنید که شما یک مدل کفش را با چهار رنگ مختلف در فروشگاهتان به حراج گذاشتهاید به قیمت 100هزار تومان. پس از مدتی، دو رنگ از این چهار رنگ کفش بطور کامل و تعدادی نیز از رنگ سوم فروش میرود. بنابراین وقتی مشتری برای خرید این مدل کفش به فروشگاهتان مراجعه میکند و میبیند که فقط رنگ چهارم را موجود دارید و تعداد محدودی از رنگ سوم (که شاید هم از لحاظ سایز به پاهای او مناسب نباشد)، در این صورت مشتری 100 هزار تومان را برای این مدل کفش (که رنگ و تعدادش ناقص است) زیاد میداند. بنابراین شما برای اینکه مشتری را به خرید تعداد کفشهای موجود ترغیب کنید، قیمت آنها را تا زمانی که فروش بروند پایین میآورید و در همان رقم نگه میدارید.
بهترین کار این است که تخفیف را فقط بر روی مدلها و رنگهایی که تعداد یا رنگها محدود و ناقصی از آنها موجود است اِعمال کنیم. به هر صورت نیازی نیست که کالاهایی که فروش خوبی دارند و به قیمت اصلی و واقعی فروش میروند مورد کاهش قیمت قرار بگیرند. در اغلب موارد، وقتی مشتریان با کالاهای حراجشده روبرو میشوند، ابتدا قیمت آن را بررسی میکنند، و در صورتی که مناسب بود، سراغ سایز و رنگ و دیگر مشخصات آن میروند. در مورد کالاهایی که به سختی فروش میروند، یکی از مؤثرترین راهکارها، استفاده از روش ”یکی بخر، یکی دیگه رو با 50 درصد تخفیف ببر“ است.
به گزارش ریتیل ایران در صنعت خردهفروشی، بکارگیری سیاستهای تخفیفی در قیمتگذاری، اجتنابناپذیر است، چرا که در فرآیند عرضه و فروش کالا، این تصمیم مشتری است که باید در نظر گرفته شود، نه خود کالا. و تنها چیزی که بیش از همه برای مشتری مهم است، قیمت کالاست که باید او را جذب و به خرید ترغیب کند. در یکی از دانشگاههای آمریکا مشاهده شد که در دورههای تدریس اصول بازاریابی و فروش در حوزه خردهفروشی، بیشتر از آنکه روی محاسبات مربوط به کالاها تأکید شود، روی جذابیت ظاهری آنها تمرکز میشد. اما چرا ریاضی و محاسبات مربوط به کالاها بیش از هر عامل دیگری اهمیت دارد؟
چون وقتی بحث تأمین کالاهای مورد نیاز برای تأمین موجودی فروشگاه به میان میآید، تنها مسئله حائز اهمیت، محاسبات مربوط به کالاها و قیمتگذاری مناسب روی آنهاست، نه سلیقه شخصی شما در خصوص زیبایی و جذابیت کالاها. برای مثال، به مورد کفشهایی برگردیم که در چهار رنگ برای عرضه در فروشگاهتان خریداری کرده بودید.
اهمیت محاسبه در اینجا از آن جهت مهم است که چنانچه میخواهید کفشهایتان را با قیمت تخفیفدار عرضه کنید و در عین حال، به حداقل سودی که برای فروشتان در نظر گرفتهاید لطمهای وارد نشود، میتوانید 12 جفت با سایزهای مختلف از رنگهایی را خریداری کنید که احتمال میدهید فروش بالایی داشته باشند و مورد استقبال مشتریان قرار بگیرند و فقط 6 جفت از رنگهایی بیاورید که ممکن است استقبال متوسط یا ضعیفی از آنها شود. در این صورت، حتی اگر هم برای آن 6 جفت، تخفیف در نظر بگیرید، باز هم از محل آن 12 یا 24 جفت، سود کافی را کسب کردهاید.